Velykų pyragas jau seniai nebėra tik šventinis kepinys – tai tikras prisikėlimo simbolis, kuriam skiriamas ypatingas dėmesys. Jei norite atsisakyti klasikinio glajaus arba tiesiog sumažinti cukraus kiekį, yra daugybė originalių sprendimų, kurie leis papuošti pyragus.
Kaip papuošti pyragą: tešla kaip dekoras
Elegantiškiausias būdas papuošti Velykų pyragą be cukraus – tai sukurti raštus iš pačios tešlos. Dar prieš kepant atidėkite šiek tiek tešlos, iš kurios galėsite padaryti kasytes, lapelius ar mažus žiedelius.
Paruoštus elementus dėkite ant pyrago viršaus, formuodami nėrinius ar kryžiuką.
Kad atrodytų apetitniai, juos patepkite kiaušinio tryniu – tada po kepimo jie įgaus auksinį blizgesį. Toks dekoras atrodo labai autentiškai ir harmoningai etniniu stiliumi.
Džiovinti vaisiai, riešutai ir sėklos
Jei vertinate ne tik grožį, bet ir naudą, pabandykite papuošti Velykų pyragą natūraliais priedais. Graikiniai riešutai, migdolai, moliūgų ar saulėgrąžų sėklos sukuria natūralų raštą ant viršaus.
Ryškumo suteiks džiovintų abrikosų, figų, spanguolių ar razinų gabalėliai. Tokius ingredientus reikėtų šiek tiek įspausti į dar šiltą pyragą arba užtepti ant medaus sluoksnio, kad geriau priliptų. Atrodo šventiškai, bet kartu santūriai ir ekologiškai.
Kaip papuošti pyragą: tarkuotas šokoladas su kokosų drožlėmis
Saldumynų mėgėjams, bet be baltyminio glajaus, puikia alternatyva taps tarkuotas šokoladas. Apibarstykite juo atvėsusį pyragą arba apliekite ištirpintu, kad gautumėte blizgantį efektą.
Ant šokolado galite pridėti kokosų drožlių arba šiek tiek kakavos. Dar daugiau efektingumo suteiks smulkinti riešutai ar šokolado lašeliai. Šokoladas lengvai derinamas su kitais dekoro elementais, todėl čia galite eksperimentuoti.
Medaus blizgesys ir valgomieji žiedai
Jei svajojate apie švelnią ir romantišką išvaizdą, rinkitės medų ir gėlių dekoracijas. Šiek tiek pašildytas medus sukuria natūralų blizgesį ir tarnauja kaip „klijai“ lengviems dekoratyviniams elementams.
Papuoškite pyragą našlaičių, serenčių, levandų ar mėtų žiedlapiais – jie visi yra valgomi.
Papildomai galite naudoti rozmarino šakeles kontrastui ir aromatui. Toks dekoro variantas tiks ekologinio stiliaus ir natūralumo gerbėjams. Pyragas įgaus žavingą išvaizdą, kaip iš „Pinterest“ ar „Instagram“.
Valgomasis žalias „samana“
Norintiems pridėti ryškios spalvos, puikiai tiks valgomasis „samana“ – purus žalias masė, kurią lengva paruošti. Reikia išplakti kiaušinį su cukrumi, įdėti medaus, miltų, kepimo miltelių ir dažiklių.
Mišinį supilkite į popierines formeles ir kepkite mikrobangų krosnelėje porcijomis po 15 sekundžių, kad nepatamsėtų.
Paruoštą samaną suplėšykite gabalėliais ir išdėliokite aplink žiedus ar riešutus. Ji sukuria jaunos žolės efektą ir labai pagyvina pyrago dekoravimą.
Šaltinis: https://www.rbc.ua/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
