Sekmadienis, 16 kovo, 2025

Naujausi

Kaip padaryti bulvinius blynus idealiai auksiniais: patyrusių kulinarų paslaptys

Bulviniai blynai – vienas paprasčiausių ir mėgstamiausių patiekalų, kurį mėgsta daugelis. Ruošiant šį patiekalą, daugeliui kyla problemų: bulvės patamsėja, patiekalas atrodo nepatraukliai arba blynai tampa kieti. Kaip pagaminti bulvinius blynus?

Kodėl bulvės tamsėja?

Bulvės ore pradeda greitai tamsėti dėl natūralios krakmolo reakcijos su deguonimi. Kai bulvės apdorojamos mechaniškai, prasideda oksidacijos procesas, o tai greitai lemia spalvos pasikeitimą.

Kaip padaryti bulvinius blynus auksiniais?

  • Naudokite tinkamas bulvių veisles – labiausiai atsparios tamsėjimui yra veislės, kuriose yra daug krakmolo.
  • Įdėkite svogūnų – tarkuodami bulves, būtinai įdėkite visą vidutinio dydžio svogūną. Svogūnas išskirs sultis, kurios sulėtins oksidaciją ir pagerins jūsų bulvinių blynų skonį.
  • Nepalikte bulvių per ilgai – paruoškite bulvinius blynus iškart, kai paruošite mišinį. Stenkitės nemaišyti daug produktų, kad galėtumėte greitai juos iškepti. Jei įmanoma, iškart naudokite dvi keptuves.

Pagaminkite tobulus bulvinius blynus – receptas

Norėdami, kad bulviniai blynai būtų dar traškesni, galite į tešlą įberti šiek tiek kukurūzų krakmolo arba manų kruopų. Taip pat galite bulves tarkuoti stambia tarka, o ne smulkia, kad blynai būtų tekstūriškesni.

Jei norite pikantiškesnio skonio, galite į tešlą įdėti smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų, krapų ar petražolių. Bulvinius blynus galite patiekti su grietine, spirgučiais, grybų padažu arba silke.

Taip pat galite kepti bulvinius blynus orkaitėje, kad jie būtų mažiau riebūs.

Kaip gaminti tobulus bulvinius blynus

Ko jums reikės:

  • Bulvės – 1 kg
  • Miltai – 2 valg. šaukštai
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Druska, malti juodieji pipirai – pagal jūsų skonį
  • Mėgstami prieskoniai ir žolelės – pagal jūsų skonį
  • Aliejus kepimui

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti:
  1. Bulves reikia sutarkuoti smulkia tarka ir perkelti į sietelį, kad nutekėtų skysčio perteklius.
  2. Sutarkuokite svogūną ir sumaišykite su bulvėmis, įdėkite kiaušinį, miltus ir druską.
  3. Gerai išmaišykite visą masę iki vientisos konsistencijos.
  4. Įkaitinkite keptuvę, o po to – aliejų.
  5. Ant gerai įkaitintos keptuvės šaukštu dėkite bulvinius blynus ir kepkite juos iš abiejų pusių, kol taps auksiniai.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.rbc.ua/

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį vaisių turėtų valgyti visi lietuviai kiekvieną dieną

Vaisiai yra svarbus sveikos mitybos elementas, nes juose yra vitaminų, mineralų ir antioksidantų, būtinų imuninei sistemai palaikyti. Vienas iš labiausiai prieinamų ir naudingų vaisių,...

Kokių daržovių geriau nepirkti prekybos centruose pavasarį?

Pavasarį Ukrainos parduotuvių lentynose atsiranda daug šviežių daržovių, tačiau ne visas jas verta pirkti šiuo laikotarpiu. Kai kuriuose produktuose gali būti per daug nitratų,...
---