Trečiadienis, 19 kovo, 2025

Naujausi

Kaip išlaikyti šviežias ir kvapnias braškes per žiemą?

Galėsite  valgyti visą žiemą!

Atėjo šviežių daržovių, vaisių ir uogų sezonas. Galite ne tik mėgautis gaiviais skoniais ir aromatais, bet ir pasiruošti jų žiemai, kad vėliau parduotuvėje nereikėtų pirkti produktų aukštomis kainomis.

Norint pagaminti ilgai išliekančio skonio braškes, jums reikės šių ingredientų:

  • Braškių.

Gaminimo procesas:

Nuplaukite uogas ir sudėkite jas ant rankšluosčio, gerai nusausinkite.

Sudėkite uogas į uždaromus maišelius, išspauskite orą, uždarykite juos ir įdėkite į šaldiklį.

Likusias uogos reikia sudėti į plastikinius indus ir apibarstyti cukrumi.

Jei dar turite uogų, supilkite jas su cukrumi į indą. 1 kg uogų bus reikalinga 500 g cukraus. Šią masę sumaišykite elektriniu panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės.

Gautą masę supilkite į indelius su braškėmis, uždenkite juos dangteliais ir įdėkite į šaldiklį.

Šis variantas puikiai tiks saldžiam padažui, kurį užpilate ant sūrio pyragų, blynų ir kitų desertų.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kokios trąšos geriausiai tinka braškių augimui?

Braškės – ne tik daugelio mėgstama uoga, bet ir kultūra, kuriai reikia kruopščios priežiūros. Be tinkamo braškių tręšimo bus sunku gauti skanių ir didelių...

Saldūs ar sūrūs užkandžiai? Dietologė paaiškino, kas naudingiau sveikatai

Pasirinkimas tarp sūrių ir saldžių užkandžių gali skirtingai paveikti sveikatą. Druskos perteklius didina kraujospūdį, o cukrus skatina svorio augimą ir gliukozės kiekio kraujyje svyravimus....
---