Tai – puiki idėja, kaip lengvai paruošti slyvų uogienę orkaitėje. Mes jums papasakosime, kaip žingsnis po žingsnio pasigaminti šį saldėsį. Ši slyvienė puikiai dera pyragų, sausainių ar bandelių kepimui. Galite net neabejoti: ši slyvienė tikrai patiks visai šeimai.
Jums reikės:
- 5 kg šviežių slyvų
- 1 kg granuliuoto cukraus
Kaip gaminti?
Pirmiausia kruopščiai nuplaukite slyvas.
Nuimkite stiebelius ir išimkite kauliukus.
Ant kepimo skardos išdėliokite slyvas be kauliukų.
Slyvas išdėliokite keliais sluoksniais.
Kiekvieną sluoksnį pabarstykite cukrumi.
Viską gerai išmaišykite rankomis, kad visos slyvos pasidengtų cukrumi.
Pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę.
Kepkite maždaug 120 minučių.
Slyvas retkarčiais pamaišykite.
Pasibaigus kepimo laikui, supilkite uogienę į sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite dangtelius.
Palaukite, kol atvės.
Uogienę laikykite tamsioje, vėsioje vietoje.
Skanaus!