Stengiatės vartoti kuo mažiau miltinių produktų? Puiku – šio pyrago sudėtyje nėra miltų ar manų kruopų. Šis pyragas pasižymi ypatingai švelniu skoniu ir purumu, todėl jis tikrai nepaliks abejingų.
Jums reikės:
- 4 kiaušinių
- 400 g graikiško jogurto
- 100 g cukraus
- 50 g krakmolo
- Vienos citrinos žievelės
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- Cukraus pudros (papuošimui)
- 20 cm skersmens kepimo formos
Kaip gaminti?
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius išplakite su cukrumi.
Į šį mišinį įpilkite jogurto, įberkite krakmolo ir įdėkite citrinos žievelės. Išmaišykite iki vientisos masės.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Galite įlašinti šiek tiek citrinos sulčių – tai padės padidinti kiaušinių masės tūrį. Gautą masę supilkite į ruošiamą tešlą. Viską gerai išmaišykite.
Kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi. Supilkite tešlą.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros. Kepkite 45 minutes.
Pyrago viršų papuoškite cukraus pudra.
Skanaus!