Tai – traškios ir labai skanios itališkos duonos receptas. Šią duoną paruošite be minkymo.
Jums reikės:
- 385 g miltų
- 288 ml vandens
- 7 g druskos
- 38 ml alyvuogių aliejaus
- 2 g sausų mielių
Neprivaloma:
- Kmynų
- Sėklų
Kaip gaminti?
- Vandenį pašildykite iki 25 laipsnių.
- Suberkite mieles ir išmaišykite.
- Įpilkite alyvuogių aliejaus.
- Išmaišykite ir suberkite išsijotus miltus.
- Išmaišykite mediniu šaukštu.
- Tešla turėtų būti lipni.
- Uždenkite ir palikite kilti 45 minutes.
- Sulenkite tešlą ir vėl uždenkite.
- Palikite kilti dar 30 minučių.
- Vėl perlenkite tešlą.
- Uždenkite ir vėl palikite kilti 30 minučių.
- Paskutinį kartą sulenkite ir uždenkite.
- Leiskite pakilti dar 40 minučių.
- Pabarstykite miltais.
- Išverskite tešlą ant darbinio paviršiaus, kurį pabarstykite miltais.
- Padalinkite tešlą į 4 dalis.
- Iš kiekvienos dalies formuokite kepalą.
- Leiskite pakilti ant rankšluosčio, kol orkaitė įkais.
- Dėkite ant kepimo skardos ir kepkite 220 laipsnių temperatūroje 18 minučių.
Štai ir viskas.
Video pamokėlė: