Ar mėgstate bulvinius blynus? Tačiau nemėgstate ilgai stovėti prie keptuvės? Tada šis itin sotus bulvių pyragas bus puiki išeitis! Jis padengtas traškia plutele, o viduje slepia švelnų įdarą. Labai gardu!
Sudėtis
- 1 kg bulvių
- 150 ml pieno
- 100 g sūrio
- 150 g daržovių
- 8 kiaušiniai
- 2 skiltelės česnako
- 100 g virtos dešros
- druska pagal skonį
Paruošimas
Bulves nulupkite ir sutarkuokite. Marle išspauskite skysčio perteklių. Į bulvių masę įmuškite 2 kiaušinius, įberkite druskos ir maltą česnaką. Kruopščiai viską sumaišykite.
Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstykite bulvių mišinį ant dugno ir šonų. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180° C, apie 15 minučių.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir mažais kubeliais supjaustykite dešrą.
Giliame dubenyje išplakite 6 kiaušinius su pienu, į masę sudėkite sūrį, dešrą, daržovių mišinį ir kruopščiai išmaišykite.
Išimkite bulvių pagrindą iš orkaitės, supilkite kiaušinių mišinį ir kepkite 40–45 minutes 180° C temperatūroje. Iškepusį pyragą šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
Šis bulvių pyragas yra puikus patiekalas ant bet kokio stalo – kasdienio ar šventinio.