Jei jums patinka pita duona, pamėginkite pasigaminti jos namuose. Bus netgi skanesnė už pirktinę!
Sudėtis:
1 šaukštelis sausų mielių (gali būti be jų)
1 šaukštelis druskos
0,5 šaukštelio cukraus
1 šaukštas aliejaus
1 puodelis šilto vandens
3 puodeliai miltų
Gaminimas:
Užminkykite tešlą. Ji turi būti minkšta, švelni ir elastinga.
Padalinkite tešlą į 16-20 rutuliukų. Viskas priklauso nuo keptuvės skersmens.
Uždenkite maistine plėvele ir leiskite tešlai pabūti 20 min.
Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į kuo plonesnį pyragą, kad būtų beveik permatomas.
Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje be riebalų kelias sekundes iš kiekvienos pusės.
Nuimkite duoną ant iš anksto paruošto paviršiaus ir dar šiltą produktą gerai apšlakstykite vandeniu ir darykite tai su kiekvienu plokščiu pyragu (vanduo turi būti purškiamas, nes kitaip duona bus sausa ir neelastinga).
Išbandykite, nesigailėsite. O visa kita pagal jūsų skonį.
Skanaus!