Tai – puikus naminio kečupo receptas, kuris tikrai nepareikalaus daug jūsų laiko ir pastangų.
Jei šiemet pomidorų derlius buvo gausus, būtinai pabandykite pasigaminti naminį kečupą, kurio skonis jūsų tikrai nenuvils.
Viskas yra labai paprasta: tereikės sudėti daržoves ant skardos, įjungti orkaitę ir išmaišyti.
Jums reikės:
- 4000 g pomidorų
- 500 g saldžiosios paprikos
- 800 g svogūno
- 300 g burokėlių
- 60 g česnako
- 400 g cukraus
- 3 valg. š. druskos
- 200 ml acto
- 3 arb. š. maltų saldžiųjų raudonųjų paprikų
- 10 gvazdikėlių
- 15 gabalėlių šviežių pipirų
- 4 lauro lapų
- 1 arb. š. malto cinamono
- 1 žvaigždinio anyžiaus
- 1 gabalėlio čili pipiro
Kaip gaminti?
Geriausia naudoti mėsingus, didelius pomidorus.
Pomidorus, paprikas, svogūnus, burokėlius ir česnakus nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite stambesniais gabalėliais.
Pomidorus palikite su odele.
Viską sudėkite į didelę gilią kepimo formą ar troškintuvą, kurį galėsite naudoti kepimui orkaitėje.
Sudėkite visus kitus prieskonius ir ingredientus.
Sumaišykite mišinį, uždenkite antrąja kepimo skarda, folija arba dangčiu ir pašaukite į iki 220 °C įkaitintą orkaitę.
Kepkite 1 valandą.
Išmaišykite, vėl uždenkite ir kepkite 1 valandą 200 ° C temperatūroje.
Antroje kepimo dalyje mišinį pamaišykite 1-2 kartus.
Išimkite kepimo formą ir šiek tiek atvėsinkite.
Perkoškite per storesnį sietelį.
Konsistencija turėtų priminti kūdikiams skirtą daržovių tyrelę arba parduotuvėje siūlomą kečupą.
Jei mišinys per skystas, užvirinkite ir pavirkite, kol vandens perteklius išgaruos.
Iš išvardytų ingredientų išeis daugiau nei 5 litrai kečupo.
Supilstykite į nedidelius stiklainius ir sterilizuokite 100 °C temperatūroje maždaug 30 minučių.
Skanaus!