Kai užklumpa noras pasimėgauti jaukiu maistu, dažnai renkamės paprastus, bet malonius patiekalus. Vienas tokių – klasikinis keptas sumuštinis su sūriu, kuris niekada nenuvilia. Tačiau ar žinojote, kad yra vienas netikėtas ingredientas, galintis šį paprastą patiekalą paversti tikru gurmanišku atradimu? Kalbame apie Vorčesterio padažą – klasikinį angliškos virtuvės elementą, kuris stebuklingai transformuoja įprastą keptą sumuštinį su sūriu. Šis padažas, gaminamas iš acto, ančiuvių, svogūnų, česnakų, sojos padažo, melasos ir tamarindo, suteikia patiekalui nepakartojamą umami skonį.
Nors iš pradžių tokia kombinacija gali skambėti keistai, šis derinys yra tiesiog tobulas. Vorčesterio padažą puikiai papildo kreminį sūrio skonį, suteikdamas patiekalui gilesnį aromatą ir švelnų aštrumą. Jis prideda būtent tiek rūgštumo ir saldumo, kiek reikia, kad sumuštinis taptų išskirtiniu.
Kaip pagaminti tobulą keptą sumuštinį su sūriu ir Vorčesterio padažu
Jums reikės:
- 2 storų duonos riekelių (geriausia tinka rauginta arba itališka duona)
- 2 valgomųjų šaukštų sviesto
- 3 griujero sūrio riekelių (galima naudoti ir kitą mėgstamą sūrį)
- 4 lašų Vorčesterio padažo
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimo eiga:- Patepkite abi duonos riekeles sviestu iš vienos pusės.
- Ant nesviestuotos duonos pusės dėkite pusę sūrio riekelių.
- Užlašinkite Vusterio padažo ant sūrio (svarbu nelašinti tiesiai ant duonos, kad ji nesuminkštėtų).
- Uždėkite likusį sūrį ir užbaikite antra duonos riekele, sviestuota puse į viršų.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite šaukštą sviesto.
- Kepkite sumuštinį 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol duona taps auksinės spalvos, o sūris ištirps.
Šis receptas ypatingas tuo, kad Vorčesterio padažas įterpiamas tarp sūrio sluoksnių. Taip padažo skonis geriau susilieja su sūriu, o duona išlieka traški. Nors galima ir pamirkyti jau iškeptą sumuštinį padaže, įdėjus jį gaminimo metu, gaunamas dar harmoningesnis skonis.
Išbandykite įvairius sūrių derinius – manchego, čederis ar fontina taip pat puikiai tinka šiam receptui. Svarbiausia naudoti kokybišką duoną ir nepamiršti pagrindinio ingrediento – Vorčesterio padažo, kuris šį paprastą patiekalą pavers gurmanišku malonumu.
Šis receptas įrodo, kad kartais netikėčiausi deriniai gali tapti puikiais atradimais virtuvėje. Išbandykite ir įsitikinsite patys!
Šaltinis: https://www.realsimple.com/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.
