Tikras gardumynas! Keptos bulvės yra paprastas garnyras, tačiau jei jas paruošite sibirietišku būdu, tos pačios bulvės iškart taps stalo pažiba. Vietoj įprasto kepimo, pagal šį receptą kepkite pilnas bulves ir į vidurį įdėkite šiek tiek šoninės, kad jos būtų sultingos.
Sudedamosios dalys: 7 didelės bulvės, druska ir juodieji pipirai, džiovinti česnakai ir krapai, 100 g sviesto, 200 g šoninės su plačiu mėsos sluoksniu ir bet koks kietasis sūris.
Prieš tai išvirkite bulves. Užvirus, palikite jas vandenyje tik 15 minučių. Dėl to bulvių gumbai bus skanesni ir viduje traškesni. Po to sudėkite bulves į kepimo indą. Viduryje padarykite įpjovas ir patepkite jas aliejumi.
Tada pasūdykite ir pagardinkite pipirais, įdėkite džiovintų česnakų ir krapų. Į bulvių vidurį sudėkite šoninę ir sūrį.
Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35 minutes.
Sibirietiškų bulvių įdaras taip pat gali būti skirtingas. Pavyzdžiui, pabandykite į jas įdėti maltos mėsos ir grybų.
Skanaus!