Įdaryti kopūstų suktinukai su bulvėmis – unikalus patiekalas. Nors recepte nėra neįprastų ingredientų, tačiau jis išsiskiria įdomiu deriniu. Pietūs bus tikrai labai skanūs ir sotūs.
Kopūstų suktinukai su bulvėmis
Ne, mes tikrai nevyniosime bulvių į kopūstus. Šį patiekalą ruošime visai kitaip, tačiau rezultatas jus tikrai maloniai nustebins.
Jums reikės:
- 2 kopūstų galvų
- 50 ml acto
- 500 g virtų ryžių
- 300 g maltos kiaulienos
- 4 svogūnų
- 2 morkų
- 2 kiaušinių
- 1 valg. š. druskos
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- 4 valg. š. pomidorų pastos
- 1 stiklinės pieno
- 100 g majonezo
- Bulvių
Kaip gaminti?
Pirmiausia paruošime kopūstus. Sudėkite kopūstų lapus į verdantį vandenį. Į vandenį įpilkite 50 ml acto, nes tuomet kopūstų lapai bus minkštesni ir elastingesni. Virkite ant mažos ugnies 7-10 minučių.
Susmulkinkite 2 svogūnus ir sutarkuokite 1 morką. Pirmiausia pakepinkite svogūną iki auksinės rudos spalvos,o tada suberkite tarkuotą morką ir įpilkite šiek tiek aliejaus.
Dideliame dubenyje sumaišykite virtus ryžius, maltą mėsą, 2 pjaustytus svogūnus, 1 tarkuotą morką, 2 kiaušinius, druską ir pipirus. Turėtų gautis vienalytė lipni masė.
Gautą masę suvyniokite į kopūstų lapus.
Rekomenduojame naudoti didelį ketaus katilą.
Į puodą sudėkite kubeliais pjaustytas bulves ir aplink jas išdėliokite kopūstų suktinukus. Kuo aukščiau bus kopūstų suktinukai, tuo daugiau bulvių reikia dėti į centrą.
Padažui paruošti reikės 500 ml vandens. Įpilkite 1 stiklinę pieno ir įdėkite 4 šaukštus pomidorų pastos. Gerai išmaišykite. Ant bulvių uždėkite majonezo. Bulves ir kopūstų suktinukus užpilkite paruoštu padažu.
Padažas neturėtų visiškai apsemti suktinukų. Jei persistengsite, padažas tiesiog nutekės.
Pašaukite puodą į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 1 valandai.
Įdarytus kopūstų suktinukus su bulvėmis galima paruošti net lauke ar užmiestyje, jei turite didelį katilą. Skanaus!