Šeštadienis, 19 balandžio, 2025

Naujausi

Gruziniško naminio sūrio receptas. Skaniau nei iš parduotuvės!

Nepaprastai skanus ir švelnus naminis sūris! Pagal slaptą gruzinišką receptą. Būtina paragauti!

Sudėtis

  • 500 g varškės (9 % riebumo)
  • 500 ml pieno (kuo riebesnis, tuo geriau)
  • 50 g sviesto
  • 0,5 šaukštelio sodos
  • 1 kiaušinis
  • druska pagal skonį

Naujųjų Metų

Paruošimas

Paimkite puodą, supilkite į jį pieną. Sudėkite varškę ir išmaišykite mediniu šaukštu ar mentele. Puodą užkaiskite ir pavirkite 10–15 min. Ugnis turi būti kuo mažesnė, tada masė neprilips.

Susiraskite sietą, geriausia labai smulkų, ir nukoškite pieno masę. Jei nėra smulkaus sieto, tada ant jo uždėkite keletą sluoksnių marlės. Palaukite, kol viskas nutekės. Tuo tarpu puode ištirpinkite sviestą, įmuškite kiaušinį, supilkite sodą. Vėliau sudėkite virtą pieno ir varškės masę.

Uždėkite ant nedidelės ugnies ir nuolat maišykite. Jei pastebėjote, kad mišinys prilimpa prie puodo, įpilkite šiek tiek išrūgų. Kai sūris taps šviesiai geltonas, galite nuimti nuo viryklės.

Paruoškite formą, ją uždenkite marle ir supilkite masę. Ją kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą, kad sūris sustingtų.

Gruziniškas naminis sūris paruoštas! Druskos kiekį galite kontroliuoti pats, todėl išeina geriau nei parduotuvėje.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ideali šaltiena Velykoms: skaidri, skani ir be želatinos

Norite Velykoms pasigaminti idealios šaltienos, bet be želatinos? Šis receptas leis jums pasigaminti skaidrią, skanią ir tikrą šaltieną, kuri papuoš šventinį stalą. Šaltiena, kuri...

Šeštadienio Žavesys (balandžio 19 d.): Atleiskite Astro-magią—šiandien dvi Zodiako žvaigždės sužibės drąsiomis naujomis nuotykiais!

Šiandien teikia naują galimybę atrasti naujus hobius, galinčius pakeisti jūsų laisvalaikio praleidimą į nepaprastą patirtį. 🎨🌠 Pasinerkite į mūsų rekomendacijas ir raskite savo kitą...
---