Tie, kurie yra buvę Gruzijoje, žino, kad ten gamina ne tik skanius šašlykus, bet ir puikius užkandžius. Ko vertas aštrus baklažanas su graikiniais riešutais! Tiems, kurie kiekvienais metais ieško naujų žiemos atsargų paruošimo receptų, paruošėme šį tą įdomaus.
Paprikų užkandis paruošiamas labai paprastai. Nereikia kruopščiai pjaustyti maisto ir vargti su marinatu. Pakanka sumaišyti ingredientus, leisti paprikai sugerti prieskonius ir virti daržoves 20 minučių. Pasirinkite prinokusius ir šviežius vaisius. O kad užkandis būtų ryškesnis, paimkite skirtingų spalvų paprikas. Sudedamųjų dalių kiekis apskaičiuojamas 1 litro stiklainiui.
Jums reikės:
- Paprikos 1 kg
- Česnakai 1 vnt
- Petražolės 100 g
- Actas 2 šaukštai
- Prieskoniai 1,5 šaukšto
- Druska 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus 2 šaukštai
- Juodieji pipirai (malti) 0,5 šaukštelio
- Saulėgrąžų aliejus 5 šaukštai
Gaminimas:
Nuplaukite ir nusausinkite paprikas. Išpjaukite jį iš sėklas ir supjaustykite išilgai į 8 dalis.
Į didelį puodą su storu dugnu sudėkite supjaustytas paprikas. Suberkite prieskonius, aliejų, smulkintas petražoles ir česnaką.
Gerai sumaišykite ingredientus, uždenkite ir apvyniokite indą plastikine plėvele. Palikite valandą kambario temperatūroje, maišydami kas 15 minučių.
Kai paprikos pastovės, nuvyniokite plėvelę, puodo turinį užvirkite ir virkite 15 minučių. Įpilkite acto ir virkite dar 5–7 minutes.
Sterilizuokite stiklainius ir dangčius. Įdėkite karštą užkandį į stiklainius ir uždarykite. Laikyti vėsioje, tamsioje vietoje.