Keptos vištų blauzdelės yra vienas populiariausių patiekalų, kurį paruošti yra labai paprasta. Vis dėlto, siūlome išbandyti gana neįprastą, tačiau tikrai dėmesio vertą receptą – gruzdintas blauzdeles, kurios jus tikrai nustebins ypatingu skoniu.
Jums reikės:
1 kg vištų blauzdelių
0,5 l pieno
1/4 puodelio acto
1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Druskos
4 puodelių kvietinių miltų
1/2 puodelio kukurūzų krakmolo
Pasirinktų prieskonių (džiovintų čiobrelių, saldžiosios paprikos miltelių, ir t.t.)
Šiek tiek vandens
Kaip gaminti?
Vištų blauzdeles pabarstykite 2 šaukštais miltų, užpilkite šiek tiek vandens.
Ištepkite blauzdeles šiuo mišiniu.
Pieną supilkite į dubenį, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, įpilkite acto. Išmaišykite. Kiekvienoje blauzdelėje padarykite du gilius pjūvius ir panardinkite į pieno mišinį.

Uždenkite maistine plėvele, leiskite valandą pastovėti.

Į dubenį supilkite miltus, kukurūzų krakmolą, įberkite pasirinktų prieskonių.

Gautame mišinyje išvoliokite vištų blauzdeles. Panardinkite į dubenėlį su vandeniu, ir dar kartą apvoliokite miltų mišinyje.

Įkaitinkite aliejų, kepkite, kol vištų blauzdelės įgis auksinį atspalvį.

Iškeptas blauzdeles dėkite į lėkštę, padengtą popieriniais rankšluosčiais (tai padės pašalinti riebalų perteklių).

Patiekite su mėgstamu garnyru. Skanaus!