Skaniau už bet kokį tortą!
Ingredientai:
Tešlai:
- miltai – 300 g
- tryniai – 4 vnt.
- cukrus – 100 g
- sviestas – 130 g
- kepimo milteliai – 10 g
Įdarui:
- baltymai – 4 vnt.
- cukrus – 130 g
- riebi grietinė – 400 g
- vanilinis cukrus – 1 pakelis
- krakmolas – 3 šaukštai
- šviežios uogos – 100 g
- krakmolas – 1 valgomasis šaukštas
Paruošimas:
- Trynius suplakite šluotele su ištirpintu minkštu sviestu, tada suberkite cukrų ir persijotus miltus su kepimo milteliais. Maišykite tešlą rankomis, jei reikia, papildomai įpilkite 2 šaukštus vandens.
- Pusvalandžiui paruoštą tešlą įdėkite į šaldytuvą.
- Įdarui: baltymus plakite mikseriu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, tada įdėkite grietinės ir krakmolo. Viską gerai sumaišykite su plaktuvu.
- Uogas apvoliokite krakmole.
- Didesnę tešlos dalį atskirkite, likusią dalį dėkite į šaldytuvą. Tešlą rankomis išminkykite išilgai formos dugno, suformuokite šonus.
- Ant viršaus uždėkite įdaro ir uogų.
- O ant viršaus sutrupinkite likusią tešlą.
- Kepkite 180 C temperatūroje 40 minučių.
Mėgaukitės kartu su skania arbata!