Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Grietinės ir uogų pyragas: trapios tešlos gardumynas su nuostabiu įdaru

Skaniau už bet kokį tortą!

Ingredientai:

Tešlai:

  • miltai – 300 g
  • tryniai – 4 vnt.
  • cukrus – 100 g
  • sviestas – 130 g
  • kepimo milteliai – 10 g

Įdarui:

  • baltymai – 4 vnt.
  • cukrus – 130 g
  • riebi grietinė – 400 g
  • vanilinis cukrus – 1 pakelis
  • krakmolas – 3 šaukštai
  • šviežios uogos – 100 g
  • krakmolas – 1 valgomasis šaukštas

Paruošimas:

  1. Trynius suplakite šluotele su ištirpintu minkštu sviestu, tada suberkite cukrų ir persijotus miltus su kepimo milteliais. Maišykite tešlą rankomis, jei reikia, papildomai įpilkite 2 šaukštus vandens.
  2. Pusvalandžiui paruoštą tešlą įdėkite į šaldytuvą.
  3. Įdarui: baltymus plakite mikseriu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, tada įdėkite grietinės ir krakmolo. Viską gerai sumaišykite su plaktuvu.
  4. Uogas  apvoliokite krakmole.
  5. Didesnę tešlos dalį atskirkite, likusią dalį dėkite į šaldytuvą. Tešlą rankomis išminkykite išilgai formos dugno, suformuokite šonus.
  6. Ant viršaus uždėkite įdaro ir uogų.
  7. O ant viršaus sutrupinkite likusią tešlą.
  8. Kepkite 180 C temperatūroje 40 minučių.

Mėgaukitės kartu su skania arbata!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---