Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Pieniškas pudingas su varške ir kokosu! Šio recepto prašys visi!

Puikus greito ir nepaprastai skanaus pyrago receptas, kurį vos pamačiusi norėjau išbandyti. Pyragas labai minkštas, skanus ir kiekvienas kąsnis tiesiog tirpsta burnoje. Būtinai išbandykite ir nustebinkite savo šeimą šiuo gardžiu desertu!

Jums reikės:

Tešlai:

  • 600 g pusiau rupių miltų
  • 300 g cukraus
  • 300 ml pieno
  • 150 ml aliejaus
  • 3 kiaušinių
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • 3 šaukštų kokoso

Pudingui:

  • 0,5 l pieno
  • 2 šauktų cukraus
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 1,5 pakelio šokoladinio pudingo

Varškės sluoksniui:

  • 250 gramų minkštos varškės
  • 3 šaukštų kokoso drožlių
  • 1 pakelio vanilinio cukraus

Gaminimo eiga:

  1. Iš pat pradžių paruoškite pudingą.
  2. Jį išvirkite iš pusės litro pieno, 2 šaukštų cukraus ir pudingo miltelių.
  3. Išvirkite pudingą ir leiskite jam šiek tiek atvėsti.
  4. Tuo tarpu kiaušinius su cukrumi išplakite iki putų konsistencijos.
  5. Supilkite pieną, įberkite miltus ir kepimo miltelius, kokosą ir galiausiai aliejų.
  6. Tešlą supilkite ant riebalais išteptos kepimo skardos.
  7. Ant jos po šaukštą uždėkite pudingo ir varškės masės.

Varškės masė:

  1. Varškę sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir kokosu.
  2. Paruoštą pyragą įdėkite į orkaitę ir kepkite 180°C temperatūroje apie 25 minutes.
  3. Leiskite atvėsti ir ant viršaus uždėkite plaktos grietinėlės arba tiesiog pabarstykite cukraus pudra.
  4. Atvėsusį pyragą supjaustykite.

Pyragas bus skanus ir kitą dieną.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---