Mūsų skaitytoja pateikė greito ir labai skanaus pyrago su riešutais ir paprastu kremu receptą. Šis pyragas puikiai tiks prie kavos ir net šventinėmis progomis.
Jums reikės:
- 1 stiklinės cukraus
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 1 kiaušinio
- 1 stiklinės pieno
- 1/2 stiklinės aliejaus
- 1 1/2 stiklinės pusiau rupių miltų
- 1 stiklinės maltų riešutų
- 1 stiklinės kepimo miltelių
Kremui:
- 600 ml pieno
- Vanilinio cukraus
- 5 šaukštų cukraus
- 2 vanilinio pudingo miltelių
- 200 g sviesto
- Cukraus pudros
- 1 arbatinio šaukštelio tirpios kavos
Gaminimo eiga:
Pirmiausia dubenyje iki putų išplakite kiaušinius ir cukrų.
Supilkite pieną bei aliejų ir gerai išmaišykite.
Galiausiai įmaišykite sausus ingredientus – miltus ir kepimo miltelius.
Taip pat įmaišykite riešutus – turite paruošti vientisą tešlą.
Tešlą paskleiskite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi arba pateptos riebalais ir pabarstytos miltais.
Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes – kepimo laikas tik apytikslis, kiekviena orkaitė kepa skirtingai, todėl patikrinkite tešlą mediniu pagaliuku.
Kol tešla kepa, paruoškite kremą:
Sumaišykite pudingo miltelius ir cukrų su pienu, ir padėkite ant viryklės.
Išvirkite tirštą kremą, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti.
Kai atvės, išsukite cukraus pudrą su sviestu ir įmaišykite į pudingą.
Taip pat įmaišykite kavą, kuri suteiks visam pyragui nuostabų aromatą.
Atvėsusį pyragą aptepkite kremu.
Galiausiai apibarstykite tarkuotu šokoladu.
Linkime gero skonio!