Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Greitas ir lengvas spurgų receptas. Privalote išbandyti!

Kiekvienas smaližius mėgsta spurgas ir bandeles. Šiandien siūlome išbandyti ypač lengvą ir greitą spurgų receptą, kuris pavyks net pradedančiajam kepėjui.

Ingredientai:

  • 300 g miltų
  • 10 g sausų mielių
  • 10 g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 200 ml vandens
  • 6 g druskos
  • 8 g kepimo sodos
  • augalinis aliejus kepimui.

pusryčiai

Gaminimas:

Į dubenį sudėkite miltus, sausas mieles, cukrų, įmuškite kiaušinį ir įpilkite dalį vandens. Išmaišykite.

spurgų <a style=receptas" width="822" height="463" />

Įberkite druskos, sudėkite sodą ir supilkite likusį vandenį. Maišykite tol, kol gausite vientisą tešlą, uždenkite medvilniniu audiniu ir palikite 10–15 minučių pastovėti.

Tuomet tešlą padėkite ant miltais apibarstyto stalviršio.

Iškočiokite tešlą (nelabai plonai). Tuomet išpjaukite skritulius. Naudodami mažesnį peilį, išpjaukite mažesnį apskritimą viduryje.

spurgų receptas

Padarytas spurgas sudėkite šalia, uždenkite medvilnine medžiagėle ir leiskite šiek tiek pastovėti. Kepkite karštame aliejuje, kol pagels. Iškepusias spurgas dėkite ant popierinių rankšluosčių, jie sugers aliejų. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kada sėti agurkus į atvirą dirvą pavasarį 2025: Mėnulio kalendorius ir daržininkų patarimai

Agurkai – viena populiariausių daržovių Lietuvos daržuose, tačiau norint sulaukti gausaus derliaus, labai svarbu žinoti, kada sėti agurkus. Sodinimo sėkmė priklauso nuo oro sąlygų,...

Istorikė papasakojo, ką valgė Jėzus Kristus

Ar kada nors susimąstei, ką valgė Jėzus Kristus savo kasdienybėje? Nors daugelis žino apie simbolinius produktus, tokius kaip nerauginta duona ir vynas per Paskutinę...
---