Šie prancūziški raguoliai yra labai skanūs ir greitai paruošiami.
Jums reikės:
- 500 g pusiau rupių miltų
- 42 g šviežių mielių
- 2 kiaušinių trynių
- 2 valg. š. cukraus
- 250 ml pieno
- 1/2 pakelio kepimo miltelių
- 200 ml aliejaus
- žiupsnelio druskos
Įdarui:
- varškės
- kiaušinių
- vanilinio cukraus
- cinamono
- razinų
Neprivaloma:
- uogienės
- aguonų
- riešutų
Kaip gaminti?
- Į dubenį suberkite persijotus miltus, sutrintas mieles, sudėkite kiaušinių trynius, suberkite cukrų, kepimo miltelius, įberkite žiupsnelį druskos, supilkite pieną ir aliejų.
- Gaminsime vienalytę tešlą.
- Minkykite maždaug 15-20 minučių.
- Padalinkite į 8 dalis.
- Paruoškite varškės įdarą (sumaišomi visi ingredientai: varškė, kiaušiniai, vanilinis cukrus ir cinamonas, razinos).
- Žinoma, galime paruošti bet kokį kitokį įdarą.
- Kiekvieną tešlos dalį plonai iškočiokite ir supjaustykite į 4 trikampius, ant kurių dėkite po truputį įdaro.
- Suformuosime raguolius.
- Išdėliokite raguolius ant riebalais išteptos skardos (galite naudoti ir kepimo popierių).
- Tarp raguolių palikite atstumą, nes kepdami jie šiek tiek išsipūs.
- Aptepkite plaktu kiaušinio baltymu ir palikite 10 minučių pastovėti.
- Kepkite 180°C temperatūroje maždaug 10-15 minučių (iki rausvos spalvos).
- Iškepusius raguolius apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!