Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Greitai paruošiami prancūziški raguoliai: puikiai tinka prie arbatos ar kavos!

Šie prancūziški raguoliai yra labai skanūs ir greitai paruošiami.

Jums reikės:

  • 500 g pusiau rupių miltų
  • 42 g šviežių mielių
  • 2 kiaušinių trynių
  • 2 valg. š. cukraus
  • 250 ml pieno
  • 1/2 pakelio kepimo miltelių
  • 200 ml aliejaus
  • žiupsnelio druskos

Įdarui:

  • varškės
  • kiaušinių
  • vanilinio cukraus
  • cinamono
  • razinų

Neprivaloma:

  • uogienės
  • aguonų
  • riešutų

Kaip gaminti?

  1. Į dubenį suberkite persijotus miltus, sutrintas mieles, sudėkite kiaušinių trynius, suberkite cukrų, kepimo miltelius, įberkite žiupsnelį druskos, supilkite pieną ir aliejų.
  2. Gaminsime vienalytę tešlą.
  3. Minkykite maždaug 15-20 minučių.
  4. Padalinkite į 8 dalis.
  5. Paruoškite varškės įdarą (sumaišomi visi ingredientai: varškė, kiaušiniai, vanilinis cukrus ir cinamonas, razinos).
  6. Žinoma, galime paruošti bet kokį kitokį įdarą.
  7. Kiekvieną tešlos dalį plonai iškočiokite ir supjaustykite į 4 trikampius, ant kurių dėkite po truputį įdaro.
  8. Suformuosime raguolius.
  9. Išdėliokite raguolius ant riebalais išteptos skardos (galite naudoti ir kepimo popierių).
  10. Tarp raguolių palikite atstumą, nes kepdami jie šiek tiek išsipūs.
  11. Aptepkite plaktu kiaušinio baltymu ir palikite 10 minučių pastovėti.
  12. Kepkite 180°C temperatūroje maždaug 10-15 minučių (iki rausvos spalvos).
  13. Iškepusius raguolius apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---