Mėgautis šiuo desertu galite be jokios sąžinės graužaties.
Jo pagrindas yra avižiniai dribsniai, bananai ir kakava.
Tai – tikrai labai skanus desertas.
Jums reikės:
- 120 g avižinių dribsnių
- 250 ml pieno
- 2 bananų
- 2 kiaušinių
- 3 valg. š. kakavos miltelių
- Žiupsnelio druskos
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- Riešutų (pagal skonį)
Užpilui:
- 100 g aukštos kokybės juodojo šokolado
- 50 ml pieno
Kaip gaminti?
Į dubenį suberkite avižinius dribsnius.
Užpilkite karštu pienu.
Leiskite pastovėti 10 minučių.
Nulupkite bananus ir sudėkite į dubenį.
Sutrinkite šakute.
Įmuškite 2 kiaušinius, suberkite kakavą, druską ir kepimo miltelius.
Viską gerai išmaišykite.
Sudėkite išbrinkusius avižinius dribsnius.
Išmaišykite vienalytę tešlą.
20 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
Tešlą sluoksniuokite į formą ir išlyginkite.
Pabarstykite smulkintais riešutais.
Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kepkite 35-40 minučių.
Iškeptą desertą išimkite iš kepimo formos.
Paruoškite glaistą:
Šokoladą užpilkite karštu pienu ir maišydami ištirpinkite.
Paruoštą desertą užpilkite glaistu.
Skanaus!
Video pamokėlė: