Tai – labai gražiai atrodantis Velykų skanėstas, kurį galite paruošti vos per kelias minutes. Šį patiekalą taip pat galima ruošti su agar-agaru, tačiau šį kartą pateiksime receptą su želatina.
Jums reikės:
Ingredientų kiekį reguliuokite pagal tai, kokį kiekį nuspręsite ruošti: vienam tokiam patiekalui reikia 500 ml sultinio.
- 500 ml daržovių sultinio
- 1 pakuotės želatinos
- kietai virto kiaušinio
- virtos morkos
- virtų žirnių
- kumpio arba virtos mėsos
- krapų, petražolių
- granatų sėklų (nebūtina)
Kaip gaminti?
- Pagal instrukcijas paruoškite želatiną ir sumaišykite su daržovių sultiniu.
- Paruoškite dubenėlius dekoratyviais kraštais.
- Virtą kiaušinį ir virtą morką supjaustykite griežinėliais.
- Ant dubenėlių dugno užpilkite šiek tiek sultinio su želatina.
- Dėkite po griežinėlį paruoštų produktų, žalumynų ir granatų sėklų.
- Vėl užpilkite šiek tiek sultinio su želatina.
- Sudėkite virtą mėsą arba smulkiai pjaustytą kumpį.
- Leiskite sustingti, o tada išverskite ir patiekite.
Skanaus!
Video pamokėlė: