Iki Velykų lieka visai nedaug, todėl norėtume su skaitytojais pasidalinti neįprastu receptu. Glaistas be kiaušinių pyragams yra itin retas. Be to, net dėl saugumo jis kelis kartus pranašesnis už baltyminį glaistą. Ir jis atrodo tiesiog nuostabiai!
Toks glaistas yra ruošiamas želatinos pagrindu, dėka šio komponento jis išlaiko elastingumą, neišdžiūsta ir nelimpa prie peilio pjaustant kepinius.
Jums reikės:
- Cukraus 200 g
- Vandens 100 ml
- Želatinos 6 g
- Citrinos sulčių pagal skonį
Gaminimas:
Želatiną sumaišykite su 2 šaukštais vandens, palikite 15–20 minučių, kad išbrinktų.
Tuo metu ištirpinkite cukrų likusiame vandenyje ir pakaitinkite ant silpnos ugnies, kol skystis šiek tiek sutirštės.
Į šiek tiek atvėsusį sirupą įpilkite želatinos, masę plakite mikseriu dideliu greičiu apie 4-5 minutes, įpilkite citrinos sulčių.
Po 10 minučių atvėsusius velykinius pyragus galima glazūruoti. Nedelsdami papuoškite juos pabarstukais – ir viskas!
Skanaus!