Šios gaivios kopūstų salotos su majonezo padažu jau seniai tapo amerikietiškos virtuvės klasika. Paprastai paruošiamos, gausios skaidulų ir daržovių – šios salotos tikrai vertos vietos ant jūsų stalo.
Geriausios salotos grilio sezonui
Šias šaltas kopūstų salotas „coleslaw“ į Šiaurės Ameriką atvežė olandų kolonistai. Amerikiečiai šias salotas papildė ir jos tapo mėgstamu garnyru prie barbekiu ir grilio. Jos gausios augalinių skaidulų, skanios, naudingos ir labai lengvos.
Ko jums reikės:
- Baltagūžiai kopūstai – 400 g
- Raudongūžiai kopūstai – 200 g
- Svogūnas – 1 vnt.
- Svogūnų laiškai – pundelis
- Morkos – 2 vnt.
- Saliero šaknis – 100 g
- Majonezas arba jogurto padažas – 100 g
- 10% riebumo grietinėlė – 1 valg. šaukštas
- Obuolių actas – 2 valg. šaukštai
- Cukrus – 1 valg. šaukštas
- Druska, malti juodieji pipirai – pagal skonį
Kaip paruošti amerikietiškas kopūstų salotas „coleslaw“?
Baltagūžius ir raudongūžius kopūstus smulkiai supjaustykite šiaudeliais, patrinkite su druska. Morkas ir salierą nuskuskite ir sutarkuokite specialia tarka, skirta korėjietiškoms morkoms.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite. Jei norite, galite įdėti šiek tiek smulkintų krapų.
Sumaišykite daržoves dideliame dubenyje.
Atskirame inde paruoškite padažą: sumaišykite majonezą arba graikišką jogurtą, įpilkite grietinėlės, acto, cukraus, druskos ir pipirų. Viską kruopščiai išmaišykite, kol susidarys vientisas padažas.
Šias salotas reikėtų užpilti padažu prieš patiekiant ant stalo.
Norėdami paįvairinti šių salotų skonį, galite įdėti ir kitų ingredientų. Pavyzdžiui, smulkiai pjaustytų šviežių obuolių ar ananasų gabalėlių suteiks saldumo ir gaivumo.
Taip pat puikiai tiks sauja smulkintų graikinių riešutų ar migdolų, kurie suteiks salotoms traškumo. Jei mėgstate aštrumą, į padažą galite įlašinti šiek tiek aitriosios paprikos padažo ar įberti žiupsnelį kajeno pipirų.
Eksperimentuokite ir atraskite savo mėgstamiausią „coleslaw“ versiją!
Šaltinis: https://www.rbc.ua/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Sveiki, esu Kamilė, Hitas.lt straipsnių autorė. Aistra maisto gamybai, namų jaukumui ir asmeninei gerovei mane įkvepia dalintis atradimais – receptais ir patarimais apie meilę sau – su jumis, mieli skaitytojai.