Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Geriausios naminės sluoksniuotos tešlos receptas: paruoškite raguolių ar pikantiškų užkandžių!

Sluoksniuotą tešlą galite paruošti per rekordiškai trumpą laiką.

Nudžiuginkite savo artimuosius skaniais, minkštais ir traškiais prancūziškais raguoliais.

Tai – tiesiog tobulas sluoksniuotos tešlos receptas.

Jums reikės:

  • 200 ml vandens
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. 9% acto
  • 500 g kvietinių miltų
  • 210 g margarino arba sviesto
  • 1 arb. š. sausų mielių

Kaip gaminti?

Į dubenį supilkite vandenį, įpilkite acto ir įberkite druskos.

Gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.

Į atskirą dubenį suberkite išsijotus miltus.

Įdėkite 30 g margarino.

Pirštais įtrinkite margariną, kol tešla taps trupanti.

Įdėkite mielių ir gerai išmaišykite.

Palaipsniui pilkite vandens mišinį ir išmaišykite rankomis.

Iš tešlos suformuokite glotnų, vienalytį ir nelipnų rutulį.

Uždenkite maistine folija ir palikite 10 minučių pastovėti.

Po dešimties minučių tešlą perkelkite ant darbinio paviršiaus.

Kočėlu šiek tiek iškočiokite.

Įdėkite 100 g margarino ir uždenkite antra tešlos puse.

Lėtai kočiokite kočėlu, kad margarinas tolygiai pasiskirstytų.

Perlenkite tešlą ir vėl iškočiokite.

Pakartokite 3-4 kartus.

Įdėkite 80 g margarino arba kubeliais supjaustyto sviesto.

Sulenkite tešlą ir iškočiokite.

Pakartokite 3-4 kartus.

Perpjaukite tešlą į dvi dalis.

Suvyniokite į maistinę foliją.

Bent valandą palaikykite šaldytuve ir galėsite ruošti pasirinktus kepinius.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---