Atskleisime Rumunijos virtuvės paslaptį. Kiaulienos dešros – pagrindinis stalo patiekalas.
Sudėtis (25 dešros ):
- 3 kg kiaulienos mėsos
- 1,5 kg jautienos mėsos
- 3 česnakų galvutės
- 1 šaukštas džiovintų čiobrelių
- 2 šaukštai paprikos
- 1 šaukštas kajeno pipirų
- 1 arbatinis šaukštelis pipirų
- ½ arbatinio šaukštelio pipirai
- kiaulių žarnos
Paruošimo metodas :
1- Būtina išvalyti žarnas ir nuplauti. Svarbiausia yra ne pažeisti jų vientisumą. Atskirai ištirpinti šaukštą druskos į 300 ml vandens.
2- Supjaustykite kiaulienos ir jautienos mėsą į gabalus ir sumaišykite juos puode . Pasinaudokite mėsmale. Tada į paruoštą masę įpilkite česnako, žiupsnį druskos ir pipirų , įpilkite šiek tiek virinto vandens.
Tada pridėkite likusius prieskonius. Jei dešroms buvo pasirinkta mėsa su mažai riebalų, į sausą mėsą galima pridėti grietinėlę arba riebius riebalus, kad jos taptų sultingi.
Po to įdaras turi būti maišomas rankomis, kad jis taptų tankesnis. Palikite mėsą stovėti per naktį.
3- Kai ruošiamas įdaras ir apvalkalas, galite pradėti naminių dešrų formavimo procesą. Paprastas būdas yra pakeisti mėsmalės antgalį į specialų kūgį, įdėti žarną. Būtina surišti mažą mazgą tik tada, kai pradėsite pilti įdarą, kitaip susidarys oro burbulas.
Kalbant apie tankį, reikia rasti aukso vidurkį: labai tankiai užpildyta dešra gali sprogti aukštoje temperatūroje, o jei tankis yra nepakankamas, susidarys tuštumos.
Galite dešreles kepti arba virti. Bet kokiu būdu reikia laikytis tam tikros temperatūros: kad dešros būtų sultingos, jos turėtų būti verdamos ne aukštesnėje kaip 80 laipsnių temperatūroje.