Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Geriausias būdas išsaugoti slyvų derlių – išvirti gardžią uogienę pagal šį receptą

Jei vis dar svarstote, ką daryti su gausiu slyvų derliumi, nepatingėkite išsivirti skanios uogienės. Ją lengva paruošti, o jos skonis – pasakiškas!

Sudėtis

  • 3 kg slyvų
  • 1 kg cukraus
  • 2 šaukšteliai romo

Paruošimas

Slyvas gerai nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir sudėkite į gilesnę lėkštę. Pabarstykite cukrumi, atsargiai išmaišykite, dėkite į iki 200-220° C įkaitintą orkaitę ir kepkite 2 valandas. Kartkartėmis švelniai pamaišykite.

Kai slyvų masės konsistencija bus pakankamai tiršta, pridėkite romo, išmaišykite ir vis dar karštą masę sukrėskite į sterilizuotus stiklainius. Tuoj pat uždarykite stiklainius ir sudėkite į šiltą orkaitę. Leiskite palaipsniui atvėsti iki kitos dienos.

Jei norite mažiau saldžios uogienės, sumažinkite cukraus kiekį, o jei norite, kad uogienė būtų ne tokia tiršta, sutrumpinkite kepimo laiką.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---