Sekmadienis, 12 sausio, 2025

Naujausi

Geriausias braškių receptas! Braškės išliks raudonos, skanios ir kvapnios!

Kad braškės būtų ne per minkštos, jos niekada neturėtų būti verdamos. Išbandykite jas pasigaminti su šiuo sirupu, jos bus sultingos ir skanios!

Su šiuo receptu paruošite sirupą, kuris tikrai visiems patiks, o žiemą tai bus tarsi malonus vasaros prisiminimas!

Jums reikės:

  • 1 kg braškių
  • 0,9 – 1 kg cukraus
  • 1/4 citrinos rūgšties
  • 150 g vandens

Gaminimo eiga:

  1. Šiam sirupui rinkitės mažesnes ir kietesnes braškes, tačiau jos turi būti pakankamai sunokusios.
  2. Kruopščiai jas nuplaukite ir pašalinkite kotelius, jei braškės didesnės, galite jas perpjauti pusiau.

  1. Paruoškite sirupą.

Į puodą suberkite cukrų, įpilkite vandens, įpilkite citrinos rūgšties ir virkite, kol cukrus ištirps. Vietoj citrinos rūgšties galite naudoti ir citrinos sultis.

Ši rūgštis padeda uogoms nepatamsėti ir išlaikyti ryškią spalvą.

  1. Supilkite šį sirupą ant braškių ir leiskite visiškai atvėsti.
  2. Tokiu būdu braškės išleidžia sultis, tačiau išlieka tvirtos ir nepakitusios.
  3. Sirupui atvėsus, jį nupilkite nuo braškių ir virkite.

Jį reikia virti apie 15 minučių, kad skystis išgaruotų.

  1. Supilkite sirupą atgal ant braškių ir leiskite jam vėl atvėsti.

Pakartokite šį procesą dar 3–4 kartus ir kiekvieną kartą virkite sirupą tol, kol jis sutirštės.

  1. Galiausiai supilkite sirupą su visomis braškėmis į puodą ir leiskite užvirti.
  2. Supilkite į sterilizuotus stiklainius ir juos uždarykite dangteliais.

Viskas paruošta! Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje, kur įprastai laikote uogienes, ir naudokite jas pagal poreikį.

Taip pat galite apdoroti vyšnias, abrikosus ar obuolius. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---