Kartais gaminant praverčia sultinio kubelis, tačiau parduotuvėse siūlomi nelabai kokybiški kubeliai.
Pasirodo, juos yra labai paprasta namuose pasigaminti patiems.
Juos galėsite laikyti šaldytuve, be to, pagamintų kubelių užteks tikrai ilgam.
Jums reikės:
- 3 morkų
- 1 poro
- 2 pastarnokų
- 2 petražolių šaknų
- 1 svogūno
- 2 česnako skiltelių
- 1/2 kaliaropės
- 1/2 saliero
- 1/2 pankolio
- 1 ciberžolės šaknies
- Saujos petražolių
- Saulėgrąžų aliejaus
- 80 g druskos
Kaip gaminti?
- Nuskuskite nuplautas morkas.
- Supjaustykite kubeliais ir sudėkite į gilų dubenį.
- Nupjaukite poro galą.
- Perpjaukite pusiau, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į dubenį.
- Į dubenį suberkite kubeliais pjaustytą pastarnoką ir smulkintas petražoles.
- Sudėkite svogūną ir susmulkintas česnako skilteles.
- Nuimkite kaliaropių stiebus, nulupkite, supjaustykite ir sudėkite į dubenį.
- Sudėkite susmulkintą pankolį ir salierą.
- Nulupkite ciberžolės šaknį, supjaustykite ir sudėkite į dubenį.
- Galiausiai suberkite kapotas petražoles.
- Didelę keptuvę ištepkite aliejumi, suberkite daržoves ir gerai išmaišykite.
- Mišinį pabarstykite druska, išmaišykite ir kepkite, kol išsiskirs sultys.
- Uždenkite keptuvę dangčiu.
- Kepkite, kol suminkštės (maždaug 8 minutes).
- Supilkite mišinį į indą ir sumaišykite rankiniu maišytuvu.
- Daržovių masę supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir tolygiai išlyginkite.
- Uždenkite folija, leiskite atvėsti ir nakčiai įdėkite į šaldiklį.
- Sultinį supjaustykite kubeliais ir suvyniokite į foliją.
- Sudėkite kubelius į sandarų plastikinį maišelį.
- Galima laikyti šaldiklyje.
Skanaus!
Video pamokėlė: