Pagaminti pasiseks visiems!
Ingredientai ir paruošimas:
Tešlai jums reikės:
- Užvirinkite 250 ml vandens, įberkite 0,5 šaukštelio druskos ir įdėkite 100 g sviesto ir 180 g miltų.
- Gerai išmaišykite, nenuimdami jos nuo viryklės, ir kaitinkite masę dar porą minučių ant silpnos ugnies.
- Tada šiek tiek atvėsinkite ir įmuškite 1 kiaušinį, gerai išmaišykite, tada įmuškite antrą ir taip pat vėl gerai išmaišykite, tokiu pat būdu pakartokite su 4 kiaušiniais.
- Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi (arba kepimo skardą galite patepti aliejumi).
- Konditeriniu švirkštu išspauskite dešreles, 10 cm ilgio, apie 1,5 cm pločio. Tešlą taip pat galite paskleisti šaukštu.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių ir kepkite eklerus apie 40-45 minutes, kol pagels.
- Kepdami eklerus, jokiu būdu neatidarykite orkaitės!
Kremui: sumaišykite 1 puodelį cukraus ir 2 šaukštus miltų (su kaupu) su 4 tryniais. Gerai išmaišykite.
- Intensyviai maišant, užpilkite karštu pienu (500 ml).
- Uždėkite ant viryklės ir virkite, kol masė sutirštės. Tada atvėsinkite šį kremą, jis turi tapti dar tirštesnis.
- Galite pridėti vanilinio cukraus arba kakavos miltelių.
- Padarykite mažus pjūvius eklerų šone ir pripildykite juos kremu.
- Ant viršaus papuoškite ištirpintu šokoladu.
Skanaus!