Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Gaivūs vasaros barščiai su rūgštynėmis: skanūs tiek karšti, tiek ir šalti!

Dažnas patiekalas ant mano stalo!

Ingredientai:

  • šviežios rūgštynės – 150 g
  • bulvės – 250 g
  • svogūnas – 1 vnt.
  • morkos – 1 vnt.
  • česnakas – 2 skiltelės
  • kiaušiniai – 2 vnt.
  • petražolės, svogūnai ir krapai – po 15 g
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai
  • cukrus – 1 šaukštelis
  • pipirai – 1/4 šaukštelio
  • druska pagal skonį
  • vanduo – 1,25 l.
  • grietinė – neprivaloma.

Paruošimas:

  1. Supjaustykite bulves kubeliais. Sutarkuokite morkas, supjaustykite svogūną bei žalumynus.
  2. Supjaustykite rūgštynių lapelius.
  3. Pakepkite svogūnus ir morkas augaliniame aliejuje.
  4. Į kepamus produktus suberkite smulkintą česnaką ir kepkite dar minutę.
  5. Į vandens puodą įdėkite bulves, rūgštynes, krapų ir petražolių stiebus.
  6. Verdant, pagal skonį pasūdykite ir virkite, kol bulvės išvirs.
  7. Tada įberkite žalumynų, pipirų, cukraus, leiskite užvirti, sumažinkite ugnį ir dar virkite apie minutę.
  8. Patiekdami į kiekvieną lėkštę įdėkite grietinės šaukštelį ir pusę kiaušinio.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---