Išbandžiau šį gardų pyragą pagal ponios Danice receptą. Tai tikrai fantastiškas ir labai labai greitas receptas! Jei norite sultingo varškės deserto, būtinai išbandykite ir jūs!
Jums reikės:
- 4 vnt. kiaušinių
- 150 g cukraus
- 100 ml aliejaus
- 100 ml pieno
- 250 g paprastų miltų
- 1/2 pakelio kepimo miltelių
Įdarui:
- 250 g varškės
- Tarkuotos citrinos žievelės
- 2 šaukštų cukraus
- 2 šaukštų manų kruopų
- Konservuotų persikų
Gaminimo eiga:
Išplakite 4 kiaušinius su 150 g cukraus iki putų konsistencijos.
Tada įpilkite 100 ml aliejaus, 100 ml pieno ir gerai išmaišykite.
Sumaišykite 250 g persijotų paprastų miltų ir pusę pakelio kepimo miltelių. Visa tai gerai išmaišykite šluotele.
25 × 30 kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
Paruoškite įdarą:
Sumaišykite 250 g varškės su tarkuota citrinos žievele, 2 šaukštais cukraus ir 2 šaukštais manų kruopų.
Į tešlą varškę sudėkite nedideliu šaukštu – gausis nedideli varškės kauburėliai.
Nuo konservuotų persikų nupilkite skystį ir supjaustykite vaisius į šiek tiek mažesnius gabalėlius.
Sudėliokite persikus tarp varškės ir tešlos įdaro.
Taip paruoštą pyragą dėkite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę.
Kepkite apie pusvalandį. Kadangi kiekviena orkaitė kepa skirtingai, tešlą patikrinkite dantų krapštuku.
Leiskite pyragui atvėsti ir galite supjaustyti nedideliais gabaliukais.
Skanaus!