Tai – tikrai puikus naminio sūrio receptas.
Jums tereikės poros produktų, kuriuos tikrai turite savo namuose.
Jums reikės:
- 2 l pieno (geriausia naudoti riebesnį)
- 60 ml acto
- Lašelio citrinos sulčių (nebūtina, nes sūris bus puikus ir be šio ingrediento)
- Druskos ir pipirų (pagal skonį)
Jei jums patinka sūresnis sūris, įberkite daugiau druskos, o jei nesate tikri, vėliau galite įberti į išrūgas.
Kaip gaminti?
Supilkite pieną į puodą.
Nenaudokite pieno, kurio galiojimo laikas yra ilgas, geriausia naudoti kuo šviežesnį pieną.
Įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
Nuolat maišydami pašildykite pieną.
Pieno nereikia užvirinti. Kai atsiranda burbuliukų, išjunkite liepsną.
Įpilkite acto ir, jei norite, lašelį citrinos sulčių.
Išmaišykite – pamatysite, kaip išsiskiria išrūgos.
Paruoškite sietelį ir išklokite marle.
Supilkite puodo turinį ir išspauskite kuo daugiau skysčio.
Tvirtai susukite marlę ir šaukštu išspauskite skystį.
Gerai uždenkite ir palikite šaldytuve bent 1 valandą.
Štai ir viskas: galite ragauti.
Video pamokėlė: