Antradienis, 29 balandžio, 2025

Naujausi

Fantastiškas ledų skonio desertas. Vienas geriausių tokių receptų!

Būtina išmėginti visiems ledų mėgėjams!

Sudėtis

Biskvitui

  • 5 kiaušiniai
  • 125 g cukraus
  • 125 g miltų
  • 25 g kakavos
  • 40 ml vandens
  • 8 g vanilinio cukraus
  • žiupsnelis druskos

Kremui

  • 400 g grietinėlės (33–35 % riebumo)
  • 100 ml pieno
  • 75 g medaus
  • 125 g baltojo šokolado
  • 8 g vanilinio cukraus
  • 10 g želatinos + 50 ml vandens

Papuošimui

  • 80 g grietinėlės
  • 80 g juodojo šokolado

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Paruošimas

Maišytuvu dideliu greičiu 10-12 minučių plakite kiaušinius su cukrumi, kol susidarys purios putos. Galiausiai suberkite vanilinį cukrų, druską ir išmaišykite.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir kakava. Persijokite ir dviem dalimis sudėkite į kiaušinių masę. Lengvai sumaišykite iš apačios į viršų.

Vandenį sumaišykite su 2 arbatiniais šaukšteliais tešlos, supilkite į dubenį ir vėl gerai išmaišykite iš apačios į viršų.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite plonu sviesto sluoksniu. Supilkite tešlą ir išlyginkite. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 12-15 minučių 180° C temperatūroje. Tada perpjaukite per pusę ir, jei reikia, peiliu nupjaustykite kraštus, kad jie būtų tiesūs.

Vieną biskvito dalį perkelkite į kvadratinę formą, šonus padenkite torto plėvele arba kepimo popieriumi.

Toliau ruoškite kremą. Želatiną sumaišykite su vandeniu ir leiskite išbrinkti.  Į dubenį supilkite grietinėlę, pridėkite vanilinio cukraus ir išplakite. Padėkite į šaldytuvą.

Pieną pašildykite, bet neleiskite užvirti, ir užpilkite juo baltąjį šokoladą. Palaukite 1 minutę ir išmaišykite iki vientisos masės. Pridėkite medaus ir vėl gerai išmaišykite. Želatiną pašildykite, kad ji būtų skysta ir vienalytė. Supilkite ją į šokolado masę, gerai išmaišykite ir leiskite visiškai atvėsti. Mišinį dalimis supilkite į atvėsusią grietinėlę ir išmaišykite iki vientisos masės.

Tolygiai paskirstykite kremą ant biskvito ir uždenkite antruoju biskvitu.

Paruoškite glajų. Įkaitinkite grietinėlę ir ja užpilkite šokoladą. Palaukite apie 1 minutę ir sumaišykite plakikliu iki vientisos masės. Glajų tolygiai supilkite ant torto, viršų išlyginkite mentele ir padėkite 6 valandoms į šaldytuvą.

Prieš pjaustydamas šį desertą, pamirkykite peilį šiltame vandenyje, supjaustykite ir patiekite.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Baltyminiai blynai – skanus būdas pradėti dieną ar pasimėgauti sveiku desertu

Jei ieškote būdo, kaip papildyti savo mitybą baltymais, tačiau nenorite atsisakyti mėgstamų blynų, baltyminiai blynai yra puikus pasirinkimas. Blynai ne tik skanūs ir purūs,...

Dvyniai – levanda, Skorpionas – pačiulis: koks kvapas tinka jūsų Zodiako ženklui?

Kvapai turi nepaprastą galią – jie pažadina prisiminimus, emocijas ir netgi padeda atsiskleisti mūsų asmenybės bruožams. Astrologai jau seniai pastebėjo: tam tikri aromatai puikiai...
---