Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Fantastiškai greitai paruošiama tešla štrudeliams: kepiniai atrodo kaip iš prabangios kepyklėlės!

Šis aguonų štrudelis yra labai skanus ir greitai paruošiamas.

Šį štrudelį gaminsime su aguonomis, tačiau galite drąsiai išbandyti ir su kitais priedais, pavyzdžiui, su graikiniais riešutais, varške ar kakava.

Jums reikės:

  • 1 kg pusiau rupių miltų
  • 3-4 valg. š. granuliuoto cukraus
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 2 kiaušinių
  • 300 ml aliejaus
  • 500 ml pieno (gali būti ir daugiau)
  • 1 kubelio mielių
  • 1/2 arb. š. cukraus pudros
  • 100 ml šilto pieno

Įdarui:

  • Maltų aguonų
  • Cukraus pudros
  • Cinamono
  • Šilto pieno
  • Uogienės

Kaip gaminti?

Kadangi tešlos nepaliksime kilti, pirmiausia paruošime mieles ir įdarą.

Į 100 ml šilto pieno įberkite 1/2 arbatinio šaukštelio cukraus pudros.

Sutrupinkite mielių kubelį.

Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje, kol mielės išbrinks.

Maltas aguonas sumaišykite su cukraus pudra ir cinamonu, užpilkite karštu pienu.

Galiausiai įmaišykite uogienę.

Į 200 g maltų aguonų įpilu 50 ml pieno, įberiu 150 g cukraus pudros, 1 pakelį cinamono cukraus ir įdedu 2 šaukštus uogienės.

Sumaišykite sausus ingredientus (miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius).

Supilkite mieles su pienu.

Įmuškite 2 kiaušinius ir palaipsniui įpilkite aliejaus ir 500 ml šilto pieno.

Išmaišykite.

Tešlą padalinkite maždaug į 4 dalis, kiekvieną susukite į rutulį, užpildykite įdaru, susukite ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Aptepkite aliejumi, subadykite šakute ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.

Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje iki auksinės spalvos.

Išimkite iš orkaitės, aptepkite aliejumi ir pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---