Šis užkandis papuoš bet kokį šventinį stalą ir bus suvalgytas vienas pirmųjų, nes tai neįprastas, bet labai skanus patiekalas. Pagal šį receptą slyvos yra kvapnios, sultingos ir saikingai aštrios – trumpai tariant, tikras delikatesas!
Ingredientai (2 vnt. 0,5 l stiklainiams):
- Slyvos – 3 kg
- Druska ir cukrus – po kelis žiupsnelius
- Česnakai – 8 skiltelės
- Aitriosios paprikos – 2 vnt.
- Augalinis aliejus – vienas litras
- Bazilikas (džiovintas) ir raudonėlis – po 1 arbatinį šaukštelį
- Rozmarinas ir kalendra – po ½ arbatinio šaukštelio
- Kardamonas ir cinamonas – po ketvirtadalį arbatinio šaukštelio.
Kiekvienam stiklainiui reikės:
- Druskos – ½ arbatinio šaukštelio
- Cukraus – 2 valgomųjų šaukštų
- Acto (obuolių 6%) – 1 valgomo šaukšto.
Išsami gaminimo eiga:
- Slyvas perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus. Tada sudėkite jas ant džiovyklės grotelių. Taip pat galite džiovinti orkaitėje, kad temperatūra būtų +70°C. Procesas trunka lygiai 24 valandas. Prieš džiovinimą slyvas pabarstykite druska ir cukrumi.
- Paruoštos slyvos turi būti minkštos ir elastingos. Jos neturi būti drėgnos ar per daug sausos.
- Tada paruoškite bazilikus, raudonėlius, rozmarinus, kalendras, kardamoną ir cinamoną. Prieskonius reikia sumaišyti.
- Tuomet į stiklainius sudėkite džiovintas slyvas, česnakų skilteles ir aštriosios paprikos žiedelius. Kiekvieną sluoksnį lengvai pabarstykite prieskoniais. Slyvas sudėkite kuo glaudžiau.
- Sudėjus slyvas, česnakus ir paprikas, suberkite cukrų, druską ir actą. Puode įkaitinkite augalinį aliejų, kol pasimatys pirmieji burbuliukai.
- Supilkite aliejų į stiklainius, juos uždarykite ir šiek tiek pakratykite, kad cukrus ir druska ištirptų. Stiklainius laikykite tik šaltai, todėl padėkite juos į rūsį arba šaldytuvą.
Skanaus!