Šeštadienis, 19 balandžio, 2025

Naujausi

Kaip išdžiovinti obuolius žiemai, kad jie neparuduotų ir būtų skanūs: sužinokite, ką reikia daryti

Džiovintų obuolių paruošimas namuose – vienas iš būdų išsaugoti derlių. Džiovinti obuoliai – puikus ir naudingas užkandis, jei norite numesti svorio, įspūdingai patiekti patiekalą ar papuošti salotas.

Kokius obuolius pasirinkti džiovinimui

Atkreipkite dėmesį į prinokusius obuolius, kurie neturi jokių sumušimų ar pažeidimų. Rinkitės vidutinio dydžio obuolius plona odele.

Kokios veislės tinka džiovinti?

Rinkitės saldžiarūgštes rudenines veisles. Jie daug geriau išlaiko savo skonį nei saldūs obuoliai.

Obuolių paruošimas

Obuolius nuplaukite, jų nereikia lupti, kad išliktų daugiau naudingų skaidulų.

Supjaustykite riekelėmis arba griežinėliais, kurie turi būti vienodo dydžio ir storio.

Kad obuoliai nepatamsėtų, skilteles 10 minučių pamirkykite rūgščiame tirpale – 10 ml citrinos sulčių sumaišykite su 200 ml vandens.

Išsklaidykite obuolius ant audinio ir leiskite jiems gerai išdžiūti.

Obuolių džiovinimas

Obuolius galite džiovinti 75-80 laipsnių temperatūros orkaitėje ir džiovyklėje – 45-50 laipsnių temperatūroje.

Kad džiovinti obuoliai būtų minkšti ir lengvai kramtomi, džiovinkite 40 laipsnių temperatūroje, palaipsniui didindami kaitrą iki 55-65 laipsnių.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ideali šaltiena Velykoms: skaidri, skani ir be želatinos

Norite Velykoms pasigaminti idealios šaltienos, bet be želatinos? Šis receptas leis jums pasigaminti skaidrią, skanią ir tikrą šaltieną, kuri papuoš šventinį stalą. Šaltiena, kuri...

Šeštadienio Žavesys (balandžio 19 d.): Atleiskite Astro-magią—šiandien dvi Zodiako žvaigždės sužibės drąsiomis naujomis nuotykiais!

Šiandien teikia naują galimybę atrasti naujus hobius, galinčius pakeisti jūsų laisvalaikio praleidimą į nepaprastą patirtį. 🎨🌠 Pasinerkite į mūsų rekomendacijas ir raskite savo kitą...
---