Penktadienis, 18 balandžio, 2025

Naujausi

Naminė duona su pilno grūdo miltais ir sėlenomis

Iškepti šią duoną yra labai paprasta. Jei vis kildavo minčių pabandyti išsikepti naminę duoną, jums tikrai patiks šis receptas, kuris nepareikalaus ypatingai didelių pastangų.

Jums reikės:

  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 150 gramų viso grūdo miltų
  • 50 gramų sėlenų
  • 8 gramų šviežių mielių
  • 10 g cukraus
  • 10 g druskos
  • Mėgstamų prieskonių (nebūtina)
  • 20 ml alyvuogių aliejaus
  • 300 ml vandens

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Į dubenį supilkite vandenį, suberkite mieles ir cukrų, suberkite druską, abiejų rūšių miltus ir sėlenas. Viską suplakite. Suberkite prieskonius, įpilkite alyvuogių aliejaus.

Plakite maždaug 8 minutes. Susukite tešlą į rutulį ir palikite šiltoje vietoje 1,5 h. Tada pabarstykite miltais, dėkite į maišelį ir per naktį laikykite šaldytuve.

Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros, įdėkite duoną į kepimo formą. Po 10 minučių temperatūrą sumažinkite iki 220 laipsnių ir kepkite dar 30 minučių, kol duona taps auksinės rudos spalvos.

Vaizdo įrašo medžiaga:

 

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---