Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Ryžių miltų duonelės – vietoje garnyro arba su įdaru

Idealiai tinka greitiems priešpiečiams ar užkandžiui.

Ingredientai

  • Ryžiai – 100 g,
  • Šiltas pienas – 300 ml,
  • Kiaušiniai – 1 vnt.,
  • Saulėgrąžų aliejus – 2 šaukštai,
  • Šviežios mielės – 1 šaukštelis,
  • Cukrus – 1 valgomasis šaukštas,
  • Miltai – 500 g,
  • Druska – pagal skonį.

Gaminimo eiga

Nuplautus ryžius sumalkite maisto smulkintuvu, įpylę pieno. Gausite ryžių pieną. Į ryžių pieną įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų ir plakite šluotele. Tada suberkite šviežias mieles, cukrų ir druską, vėl išmaišykite.

Suberkite miltus, ir išminkykite stiprią ir elastingą tešlą. Uždenkite folija ir palikite 20 minučių pakilti.

Tešlą padalykite į 2 lygias dalis (ar daugiau, jei norite mažesnių duonelių) ir kiekvieną iškočiokite į plokščią apskritimą.

Duoneles kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje. Paplotėliai iškils, viduje liks vietos įdarui. Patiekti galite arba kaip garnyrą, vietoje duonos, arba galite įdaryti bet kokiu norimu įdaru (pvz., apkepintomis daržovėmis ir sūriu) ir patiekti kaip užkandį.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...

Iki 2025 m. sausio pabaigos 3 Zodiako ženklai pagaus sėkmę už uodegos

2025-ieji metai bus sėkmingi kiekvienam iš mūsų. Jie atvers naujas galimybes ir atneš reikšmingų permainų visose gyvenimo srityse. Šie pokyčiai mus nuves prie didesnių...
---