Tai – labai paprastas, bet tikrai vertas dėmesio receptas.
Šis drėgno šokoladinio pyrago receptas nėra tradicinis, nes šiame deserte nėra šokolado ir jis nėra toks saldus kaip įprasti pyragai.
Na, bet užteks kalbų: kibkite į darbą ir mėgaukitės nuostabaus skonio pyragu.
Jums reikės:
- 300 g kvietinių miltų
- 1 arb. š. kepimo sodos
- Kelių lašų citrinos sulčių
- 300 g granuliuoto cukraus
- 150 g kokoso drožlių
- 50 g kakavos miltelių
- 1/2 buteliuko romo kvapiosios medžiagos arba apelsinų ekstrakto (14 ml)
- 200 g lydyto sviesto arba margarino
- 3 kiaušinių
- 200 ml pieno
- 200 g vyšnių
Kaip gaminti?
Suberkite miltus į gilų dubenį.
Įberkite kepimo sodos ir įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių.
Pabarstykite cukrumi.
Suberkite kokoso drožles.
Įberkite kakavos ir užpilkite romo aromatine medžiaga.
Supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą.
Įmuškite kiaušinius.
Galiausiai 3-4 dalimis supilkite pieną. Kruopščiai išmaišykite mentele.
Sudėkite vyšnias be kauliukų ir išmaišykite.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (35 cm x 25 cm).
Tolygiai išlyginkite viršų.
Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 35-40 minučių 180°C temperatūroje.
(Kepimo laikas gali skirtis, nes tai priklauso nuo orkaitės savybių).
Patikrinkite dantų krapštuku, ar pyragas iškepęs.
Prieš išimdami iš formos, leiskite pyragui atvėsti.
Galite patiekti.
Skanaus!
Video pamokėlė: