Puikus kreminio deserto receptas, kurį mano uošvė konditerė labai išgyrė.
Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- Formos 30-25 cm
- Vyšnių 800 g
Pirmai tešlai:
- Sijotų miltų 300 g (jei reikės daugiau, įberkite papildomai dar 50 g)
- Kepimo miltelių 1 arbatinio šaukštelio
- Cukraus 90 g
- Kiaušinio 1 vnt.
- Sviesto 200 g
Antrai tešlai:
- Kiaušinių 5 vnt.
- Cukraus 180 g
- Miltų 130 g
- Kepimo miltelių 1 arbatinio šaukštelio
Kremui:
- Grietinėlės 2 litrų
- Cukraus pudros 250 g
- Grietinėlės standiklio
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimo eiga:Pirmiausia pasiruoškite pirmąją trapią tešlą.
Rankomis išmaišykite persijotus miltus su kiaušiniu, sviestu ir kepimo milteliais.
Išminkykite vientisą tešlą, kurią rankomis sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą.
Tešla turi tolygiai padengti šonus ir dugną.
Taip pat iš 5 kiaušinių paruoškite kitą tešlą, kurią išplakite elektriniu maišytuvu su cukrumi.
Rankomis įmaišykite persijotus miltus su kepimo milteliais.
Ant trapios tešlos paskleiskite paruoštą skystą tešlą, sudėkite vyšnias (pusę jų kiekio) ir kepkite įkaitintoje orkaitėje.
Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol įgaus auksinę spalvą.
Antrąją tešlą taip pat paruoškite iš kiaušinių, cukraus, kepimo miltelių ir miltų.
Supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, sudėkite likusias vyšnias ir kepkite.
Iškepę, iš kepimo skardų išimkite abu pyragus.
Šaltą grietinėlę sumaišykite su cukrumi ir standikliu.
Vieną pyragą (tą, kurio pagrindas yra trapi tešla) padėkite ant popieriumi išklotos skardos, aptepkite kremu ir kitą pyragą uždėkite ant viršaus.
Paruoštu kremu aptepkite ir viršų, ir šonus, tačiau dalį kremo atidėkite į šoną.
Uždenkite pyragą kepimo popieriumi ir leiskite jam sustingti šaldytuve.
Tada, kai sustings, nuimkite popierių.
Galiausiai papuoškite likusiu kremu.
Taip pat galite apibarstyti kakava.
Viskas baigta!
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: