Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Trapūs sausainiai su majonezu: receptas iš vaikystės

Ingredientai

  • sviestas – 200 g,
  • cukrus – 200 g,
  • majonezas – 200 g,
  • kiaušiniai – 2 vnt.,
  • miltai – 4 puodeliai,
  • kepimo milteliai – 0,5 šaukštelio,
  • vanilinis cukrus – 1 šaukštelis.

Gaminimo eiga

  1. Atšaldytą sviestą rankomis sutrinkite su miltais iki trupinių. Sudėkite kiaušinius, majonezą, kepimo miltelius, vanilę ir įprastą cukrų. Išminkykite minkštą ir elastingą tešlą.
  2. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Tešlai formuoti naudokite mėsmalę ir specialų antgalį ar sausainių formavimo prietaisą, suformuotus sausainius dėkite ant kepimo skardos, padengtos silikoniniu kilimėliu.
  3. Kepti 180°C temperatūroje 20 min. Iškepusius trapios tešlos sausainius pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Saldus derlius savo rankomis: išsamus aviečių auginimo vadovas

Avietės – vienos populiariausių ir gardžiausių uogų, kurias nesunku užsiauginti savo sode ar net balkone. Šios daugiametės uogakrūmės ne tik džiugina saldžiais vaisiais, bet...

Norite mesti rūkyti? Įvardijo paprastą, veiksmingą būdą

Nikotino priklausomybė yra rimta problema, prilygstanti priklausomybei nuo alkoholio ar kitų psichoaktyviųjų medžiagų. Vis dėlto, pasak gydytojo narkologo ir psichiatro Jevhen Skrypnyk, jos atsikratyti...
---