Sekmadienis, 20 balandžio, 2025

Naujausi

Lengviausiai pagaminamas tortas, vertas ir karališko stalo

Ingredientai

Pirmam sluoksniui:

  • 4 kiaušinių tryniai
  • 150 g sviesto
  • 120 g cukraus
  • 1 arb. š. sodos
  • 2 puodeliai miltų

Antram sluoksniui:

  • 3 kiaušinių baltymai
  • 100 g riešutų

Trečiam sluoksniui:

  • 1 skardinė paprasto kondensuoto pieno
  • 140 g sviesto

Gaminimo eiga

  1. Pirmam sluoksniui sutrinkite cukrų ir kiaušinių trynius, tada suberkite sviestą, sodą, gesintą actą ir miltus. Išminkykite tešlą. Padalykite tešlą į 5 dalis ir padėkite į šaldytuvą.
  2. Antram sluoksniui baltymus išplakite į purias putas. Riešutus sumalkite ar sukapokite.
  3. Visus tešlos gabalėlius išimkite iš šaldytuvo ir iškočiokite į apskritimą.
  4. Tešlos sluoksnį dėkite į kepimo indą, tada pabarstykite riešutais ir patepkite baltymais. Kartojame tą patį su visais 5-iais lakštais. Sluoksnius kepame atskirai 180°C temperatūroje 13 min.
  5. Trečias etapas – kondensuotą pieną išplakti su sviestu ir sutepti visus iškepusius lakštus, tada sluoksnius dėti vieną ant kito ir padėti į šaldytuvą 10 valandų, kad permirktų.
  6. Papuoškite tortą trupiniais iš pyragų likučių.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Istorikė papasakojo, ką valgė Jėzus Kristus

Ar kada nors susimąstei, ką valgė Jėzus Kristus savo kasdienybėje? Nors daugelis žino apie simbolinius produktus, tokius kaip nerauginta duona ir vynas per Paskutinę...

Šie du produktai mažina kraujospūdį efektyviau nei atsisakymas druskos

Druskos ribojimas jau seniai laikomas pagrindiniu būdu sumažinti arterinį kraujospūdį. Tačiau nauji tyrimai rodo, kad kai kurie produktai gali būti dar efektyvesni ir juos...
---