Šeštadienis, 19 balandžio, 2025

Naujausi

Tortas „Napoleonas” su varške. Dieviško skonio desertas kitaip

Nėra šventės, kurioje nebūtų saldumynų. Desertas yra dalykas, kuriam visada reikia palikti vietos skrandyje. Pagrindinis šventės akcentas visada turi būti tortas, idealu – jei naminis.

Tortas

TORTAS „NAPOLEONAS” SU VARŠKE

Klasikiniame recepte varškės nėra, tačiau varškės dėka tešla tampa baltesnė, minkštesnė ir sultingesnė. Todėl pagal šį receptą iškeptas tortas tikrai nepaliks abejingų.

Tešlai reikės:

  • 500 g miltų
  • 170 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 400 g varškės
  • 8 g vanilino
  • 2 kiaušinių
  • 10 g kepimo miltelių

Kremui reikės:

  • 1,5 l pieno
  • 250 g cukraus
  • 6 kiaušinių
  • 200 g sviesto
  • 10 g vanilino
  • 4 šaukštų miltų
  • 3 šaukštų krakmolo

Gaminimas:

Varškę suberkite į gilų dubenį, įpilkite cukraus, vanilino, įmuškite kiaušinius.

Sudėkite minkštą sviestą ir rankomis gerai išminkykite tešlą.

Tortas

Palaipsniui supilkite persijotus miltos ir kepimo miltelius, išmaišykite viską. Turėtumėte gauti minkštą, nelipnią tešlą.

Padalinkite tešlą į 7 lygias dalis ir laikykite šaldytuve 30 minučių.

Praėjus šiam laikui, plonai iškočiokite kiekvieną tešlos gabalėlį, ant viršaus uždėkite 20 cm skersmens lėkštę ir apipjaukite tešlos perteklių.

Kiekvieną lakštą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 5-7 minutes, kol gražiai pagels.

Tortas

Likusi tešla taip pat turi būti iškepta ir susmulkinta iki trupinių, kuriais apibarstysite paruošta tortą.

Norėdami pagaminti kremą, ant lėtos ugnies užvirkite 1,2 l pieno.

Dubenyje išmaišykite likusius 300 ml pieno, kiaušinius, vaniliną, cukrų, krakmolą ir miltus.

Plona srovele, nuolat maišant, supilkite kiaušinių mišinį į verdantį pieną. Mišinį užvirkite, tada nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.

Paruoštą kremą išplakite su kambario temperatūros sviestu.

Tortas

Sutepkite tortą ir nakčiai padėkite į šaldytuvą.

Paskutinis žingsnis – tortą apibarstykite paruoštais trupiniais. Tortas „Napoleonas“ paruoštas, laikas vaišinti svečius. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ideali šaltiena Velykoms: skaidri, skani ir be želatinos

Norite Velykoms pasigaminti idealios šaltienos, bet be želatinos? Šis receptas leis jums pasigaminti skaidrią, skanią ir tikrą šaltieną, kuri papuoš šventinį stalą. Šaltiena, kuri...

Šeštadienio Žavesys (balandžio 19 d.): Atleiskite Astro-magią—šiandien dvi Zodiako žvaigždės sužibės drąsiomis naujomis nuotykiais!

Šiandien teikia naują galimybę atrasti naujus hobius, galinčius pakeisti jūsų laisvalaikio praleidimą į nepaprastą patirtį. 🎨🌠 Pasinerkite į mūsų rekomendacijas ir raskite savo kitą...
---