Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Traškios obuolių lazdelės: kvapnus ir beprotiškai gardus skanėstas

Ingredientai tešlai

  • Miltai – 350 g,
  • Augalinis aliejus – 120 ml,
  • Cukrus – 1 šaukštelis,
  • Vanduo – 125 ml.
  • Druska – 0,5 šaukštelio.

Ingredientai įdarui

  • Cukrus – 100 g,
  • Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis,
  • Obuoliai – 800 g,
  • Sviestas – 40 g,
  • Krakmolas – 1 šaukštelis,
  • Cinamonas – 1 šaukštelis.

Gaminimo eiga

Sumaišykite vandenį, augalinį aliejų, cukrų ir druską. Suberkite miltus ir minkykite tešlą. Uždenkite dubenį dangčiu ir atidėkite į šalį. Nuluptus obuolius supjaustykite kubeliais.

Paruoškite įdarą: į keptuvę sudėkite sviestą, cukrų, obuolius ir cinamoną, išmaišykite. Kepkite apie 10 minučių ant vidutinės ugnies. Tada suberkite krakmolą, išmaišykite ir troškinkite 1 minutę. Suberkite vanilinį cukrų, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Atvėsinkite.

Tešlą iškočiokite į ritinėlį ir padalinkite į 18 dalių. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į ploną sluoksnį. Ant kiekvieno gabalėlio iš vienos pusės dėkite įdarą, užlenkite kraštus ir susukite į ritinėlį.

Kepimo skardą išklokite silikoniniu kilimėliu ar patepkite aliejumi ir išdėliokite ritinėlius. Viršų patepkite kiaušiniu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15–20 min. Iškeptas lazdeles pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---