Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Paprasti sausainiai „Sraigė“ su kefyru

Ingredientai

  • kefyras – 150 ml,
  • kiaušinis – 1 vnt.,
  • druska – 1 žiupsnelis,
  • cukrus – 3 šaukštai,
  • augalinis aliejus – 70 ml,
  • kepimo milteliai – 1 šaukštelis,
  • miltai – 380–400 g,
  • pabarstymui – 3 šaukštai cukraus.

Gaminimo eiga

  1. Sumaišykite kefyrą, kiaušinį, cukrų, druską ir sviestą. Tada suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Tešla turi šiek tiek lipti prie rankų. Įdėkite daugiau miltų, jei reikia.
  2. Palikite tešlą ant stalo 20 minučių. Tešlą padaliname į mažus rutuliukus, kiekvieną rutuliuką iškočiojame į „gyvatėlę“, o tada susukame į „sraigę“.
  3. Sausainius paskirstome ant kepimo skardos, padengtos silikoniniu kilimėliu, ant viršaus pabarstome cukraus ir kepame 180°C temperatūroje 25 minutes.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Saldus derlius savo rankomis: išsamus aviečių auginimo vadovas

Avietės – vienos populiariausių ir gardžiausių uogų, kurias nesunku užsiauginti savo sode ar net balkone. Šios daugiametės uogakrūmės ne tik džiugina saldžiais vaisiais, bet...

Norite mesti rūkyti? Įvardijo paprastą, veiksmingą būdą

Nikotino priklausomybė yra rimta problema, prilygstanti priklausomybei nuo alkoholio ar kitų psichoaktyviųjų medžiagų. Vis dėlto, pasak gydytojo narkologo ir psichiatro Jevhen Skrypnyk, jos atsikratyti...
---