Ilgą laiką maniau, kad bananai valgomi tik žali, neskaitant kepinių. Pavyzdžiui, man labai patinka bananų duona. Tačiau, laikui bėgant, mano kulinarijos akiratis išsiplėtė ir sužinojau, kad bananus galima kepti ir šaldyti. Pavyzdžiui, norint gaminti ledus, juos tiesiog reikia uždėti ant pagaliuko ir panardinti į ištirpintą šokoladą. Visai neseniai sužinojau, kad šaldyti bananai yra visas mokslas.
Šiuose egzotiškuose vaisiuose yra daug natūralaus cukraus. Todėl bananas idealiai tinka gaminti naminius ledus be specialaus prietaiso.
Drėgmės kristalai nesulimpa į didelius ledo gabalėlius, bet pasiskirsto tolygiai. Trintą šaldytą bananą pagrįstai galima laikyti šerbetu, tačiau dėl savo konsistencijos desertas labiau panašus į šaldytą jogurtą.
Jums reikės:
- Bananų 5 vnt.
- Juodojo šokolado pagal skonį
- Kondensuoto pieno pagal skonį
Gaminimas:
Šaldiklyje bananus galima laikyti ilgą laiką, receptui galite pasiimti paruoštų. Jei turite tik iš parduotuvės, nulupkite.
Tada supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, padėkite ant lėkštės ir palikite šaldiklyje 8 valandoms.
Kai gabalėliai sustings, suberkite juos į trintuvą ir sutrinkite į tyrę. Dėkite į formas arba tiesiog į indą. Į tyrę taip pat galite pridėti kondensuoto pieno, kad masė būtų saldesnė, ir šokolado.
Palikite ledus dar valandai šaldiklyje ir patiekite!