Šarlotė su slyvomis
Sudėtis:
Tamsios, sausos slyvos – 500 gr.
Kiaušiniai – 2 vnt.
Cukrus – 0,5 stiklinės.
Miltai – 0,5 stiklinės.
Kepimo milteliai – 0,5 arbatinio šaukštelio.
Natūralus jogurtas (grietinė) – 120 gramų.
Sviestas pyrago formai ištepti.
Konjakas arba romas – 1 valgomasis šaukštas.
Cukraus pudra iškepusio pyrago apibarstymui – neprivaloma.
Gaminimo eiga:
✔ Slyvas supjaustykite puselėmis ar ketvirčiais, išimkite kauliukus ir apšlakstykite alkoholiu (romu ar konjaku).
✔ Kiaušinius gerai išplakite mikseriu, palaipsniui supilkite cukrų. Suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, maišykite, kad neliktų gumuliukų.
✔ Maišytuvu išplakite jogurtą ar grietinę ir atsargiai supilkite į tešlą. Kepimo indą patepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais ar miltais.
✔Dėkite slyvas ir ant viršaus supilkite tešlą. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Iškeptą pyragą Šarlotę atvėsinkite ir, jei norite, pabarstykite cukraus pudra.