Šis desertas tikrai pradžiugins šeimą. Jis yra sveikas ir padeda greitai sunaudoti gausias obuolių atsargas.
Jums reikės:
- Obuolių 3 vnt.
- Kiaušinių 2 vnt.
- Kefyro 200 ml
- Grietinės 2 šaukštų
- Cukraus 2 šaukštų
- Druskos 1 žiupsnelio
- Miltų 160 g
- Kepimo miltelių 1 šaukštelio
Gaminimas:
Kefyrą sumaišykite su grietine, tada įmuškite kiaušinius, įberkite cukraus ir druskos. Maišykite iki vientisos masės.
Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite. Turėtumėte gauti tokią tešlą kaip tiršta grietinė.
Nuluptus obuolius supjaustykite gabalėliais ir suberkite į tešlą. Viską išmaišykite.
Tešlą su obuoliais šaukšteliu dėkite į didelį kiekį pašildyto augalinio aliejaus ir kepkite iš visų pusių.
Iškepusius gabalėlius perkelkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
Perkelkite į indą ir pabarstykite cukraus pudra. Desertas paruoštas.
Skanaus!