Sekmadienis, 12 sausio, 2025

Naujausi

Naminiai sviestiniai rageliai. Lengvi, kaip oro bučiniai

Šiandien mes nudžiuginsime jus labai įdomiu receptu. Jis tikrai netinka pradedantiesiems, tačiau patyrusioms namų šeimininkėms tai bus įdomus išbandymas. Naminiai sviestiniai rageliai pavergs jūsų širdis. Tokie kepiniai yra verti viso sunkaus darbo.

Naminiai sviestiniai rageliai

Jums reikės:

  • 500 g miltų
  • 55 g cukraus
  • 10 g druskos
  • 150 ml šilto pieno
  • 150 ml šilto vandens
  • 8 g sausų mielių
  • 250 g minkšto sviesto

sviestiniai rageliai

Gaminimas:

Iš vakaro sumaišykite miltus, cukrų ir druską dideliame inde. Įmaišykite vandenį, pieną, sausas mieles kitame inde ir palikite šiltoje vietoje 10 minučių. Po 10 minučių sumaišykite miltų mišinį su mielių mišiniu ir užminkykite tešlą.

Praėjus maždaug 15 minučių, jūs turėsite lygią, elastingą tešlą. Ji nelips prie jūsų rankų. Nedidelę kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi ir įdėkite ten tešlą.

Po to ištampykite tešlą  rankomis, kad gautumėte didelį stačiakampį. Kepimo skardą uždenkite maistine plėvele ir per naktį palikite ją šaldytuve.

Taip pat vakare reikia specialiai sulankstyti kepimo popierių taip, kad centre būtų plotas, kurio kraštinės yra 20 x 40 cm. Viskas, kas peržengia šiuos matmenis, turi būti užlankstyta. Jums reikia 2 tokių lapų.

Ant vieno lakšto uždėkite sviesto. Jis turėtų būti labai minkštas, bet dar ne skystas.

sviestiniai rageliai

Uždenkite viršutinę dalį kitu popieriumi ir užlenkite kraštus taip, kad gautumėte stačiakampį, kurio kraštinės yra 20 x 40 cm. Šioje formoje turite iškočioti sviestą. Darykite tai atsargiai, kad neplyštų popierius, tačiau sviestą kuo tolygiau iškočiokite į ploną stačiakampį sluoksnį. Padėkite jį nakčiai į šaldytuvą.

Tešlos lankstymas

Kitą dieną šaltą tešlą apibarstykite miltais ir kočėlu iškočiokite iki 40 x 40 cm stačiakampio. Proceso metu galite pridėti šiek tiek miltų, kad tešla neliptų ir neplyštų.

Pusę tešlos stačiakampio uždenkite kepimo popieriumi. Tešlą perlenkite per pusę, tarp sluoksnių bus kepimo popierius. Tada apvyniokite šią konstrukciją iš abiejų pusių maistine plėvele ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

sviestiniai rageliai

Tuo metu išimkite atvėsintą sviestą, kad jis kurį laiką pastovėtų ant stalo.

Po pusvalandžio išimkite tešlą, pašalinkite kepimo popierių, dar šiek tiek iškočiokite, kad gautume reikiamą dydį – 40×40 cm. Po to jos centre uždėkite stačiakampį sviesto gabalėlį ir užlankstykite tešlos kraštus iš šonų.

Dabar tešlą reikia iškočioti išilgai iki 62 cm ilgio. Tada užlenkite trečdalį tešlos, esantį toliausiai nuo jūsų. Viršų uždenkite apatiniu trečdaliu tešlos. Dėkite tešlą ant kepimo skardos, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldiklį 20 minučių.

Pasidėkite atšaldytą tešlą priešais save su sulenkimais dešinėje pusėje. Po to vėl iškočiokite iki 62 cm ilgio. Galite pridėti šiek tiek miltų, įsitikinkite, kad tešla nelimpa prie darbinio paviršiaus.

Dar kartą sulenkite stačiakampį į tris dalis. Uždenkite centrą viršutiniu trečdaliu, tada uždenkite apatiniu trečdaliu. Vėl uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldiklį. Ir tada dar kartą sulenkite tešlą. Iš viso tai turi būti padaryta 3 kartus.

sviestiniai rageliai

Formuojame ragelius

Dabar tešlą iškočiokite iki 64×30 cm dydžio. Šiek tiek apipjaustykite šonus, kad gautumėte tiesius stačiakampio kraštus. Tada supjaustykite tešlą į ilgus trikampius ir vyniokite sviestinius ragelius. Pradėkite sukti nuo plataus pagrindo iki trikampio smaigalio.

Ragelius palikite šiltoje vietoje, kol jie taps 60% didesni. Tešlą iš viršaus aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 7 minutes. Tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 13 minučių.

Štai kokie nuostabūs gali būti sviestiniai rageliai. Baisu pradėti tokį darbą dėl recepto sudėtingumo, tačiau šiuo atveju akys bijo, rankos daro. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---